Wist je dat?!

Vanaf 1 januari a.s. wijzigt het Arbeidsrecht en gaat de WAB in, de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Een wijziging is dat vaste oproepcontracten voor 1 februari 2020 een aanbod moeten krijgen van het gemiddeld aantal arbeidsuren van de afgelopen 12 maanden. Doe je dat aanbod niet, dan resteert automatisch een loonvordering die werknemers kunnen instellen. Vooral werknemers die niets doen en 4,5 jaar wachten kunnen een hele hoop geld kosten aan achterstallig loon, wettelijke rente en verhoging van 50%.

Werknemers MOETEN een aanbod krijgen. Een voorbeeld van zo”n aanbiedingsbrief kun je downloaden voor EUR 10,-. Indien de werknemer dit niet accepteert, houdt hij opnieuw voor 12 maanden de status oproepcontract, waarna na 12 maanden opnieuw een zelfde aanbod gedaan moet worden aan werknemer.

Wil je toch zoveel mogelijk je flexibiliteit houden van oproepcontracten kun je dit oplossen door een jaar-urencontract aan te bieden. Het is een contract voor een jaar met daarin het aantal uren per jaar, waarbinnen je de werknemer flexibel maandelijks werk kunt aanbieden. Voorwaarde is wel dat het loon evenredig elke maand betaalt wordt, waarbij werknemer de ene maand meer en de andere maand minder uren maakt.

Download hier een jaar-urencontract om je flexibele schil te behouden zonder straks het risico te lopen op enorme loonvorderingen en claims.
DOWNLOAD -contract 10,- euro.

Berekening van schade: Je bent horeca-ondernemer en hebt een flexibele schil van 10 oproepcontracten. Gemiddeld werken de oproepcontracten 15 uur per week. Je biedt ze voor 1 februari 2020 geen vaste uren aan op basis van de afgelopen 12 maanden. Ze maken direct aanspraak op het gemiddelde loon van de afgelopen maanden van bijv. EUR 600,- per maand. Over 4,5 jaar stappen ze naar een advocaat en die dient een loonvordering in van EUR 600,- per maand = 600 X 54 maanden = 32.400,-. Stel dat alle 10 werknemers naar een advocaat stappen en het loon vorderen, dan ben je als ondernemer zo goed als failliet. Dat is immers schade van EUR 324.000,-, plus wettelijke rente en wettelijke verhoging van EUR 162.000 = totaal: EUR 486000,-.

Dus dit voorkom je door deze voorbeeldbrief te downloaden en aan je werknemers te sturen voor 1 februari 2020 en daarna voor iedere oproepkracht die 12 maanden als oproepkracht gewerkt heeft.

Download hier de brief
Download hier het jaar-uren contract.